Poloskairtás, Poloskairtó Háztartásba
Rovarirtó szer, Rovarirtószer, Piretmix, Piret mix, Piret-mix, Rovarirtó szer, Rovarirtószer, Rovarirtó szerek, Rovarirtószerek, Rovarirtók.
Bolhairtó, Kullancsirtó,Tetűirtó, Csótányirtó, Molyirtó, Hangyairtó, Poloskairtó.
Környezetbarát EU-Kompatibilis Szabvány.
100% Natural production EU Compatibile Standards.
www.piretmix.hu
Piretrin, Pyrethrum, Permethrin, Pyrethrins, Rovarirtó szer.
Háztartási rovarirtó szerek
Állatgyógyászati készítmények
EU kompatibilis
Szabvány
 
EU Compatible
Standards
Magyar Termék
Crhysatox kft.
Magyar Termék - Crhysatox kft.
Bolha, kullancs, veszélyforrás - PIRETMIX a jó megoldás!
Rovarirtó Piretmix
Rovarirtó Piret-mix
Rovarirtó Piretrin
Rovarirtó Permetrin
Bolhairtó Piretmix
Bolhairtó
Kullancsirtó
Tetűirtó
Csótányirtó
Molyirtó
Hangyairtó
Poloskairtó
Rovarirtó
Csótányirtó Piretmix
Tetűirtó Piretmix
Molyirtó Piretmix
Atkairtó
Hangyairtó Piretmix
Poloskairtó Piretmix
Poloska Ellen Piretmix
madártetű piretmix rovarirtó
madártetű piretmix rovarirtó
madártetű piretmix rovarirtó
madártetű piretmix rovarirtó
madártetű piretmix rovarirtó
madártetű piretmix rovarirtó
madártetű piretmix rovarirtó
madártetű piretmix rovarirtó
madártetű piretmix rovarirtó
madártetű piretmix rovarirtó
madártetű piretmix rovarirtó

Díszmadarak védelme

Díszmadarak külső élősködői:

Madártetvek (Menoponidae)

Horgas tyúktetű (Menocanthus stramineus)

Madártetű atkák (Dermanyssidae)

Vörös madártetűatka (Dermanyssus gallinae)

Óvantagfélék (Argasidae)

Madáróvantag (Argas Columbarum)

Tolltetvek (Philopteridae)

Karcsú galambtetű (Columbicola Claviformis)

Rühatkák (Sarcoptidae)

Ásóatkák (Cnemidocoptes laevis,Cnemidocoptes gallinae)

Horgas tyúktetű (Menocanthus stramineus)

A tolltetvek (Columbicola columbae) a rovarok közé tartoznak és tollakból és bőrpikkelyekből veszik fel a táplálékot. A galamboknál 11 különféle tolltetűfajta ismert. Közülük néhányan kiegészítésképpen vért is szívnak. Majdnem minden galambnak vannak tolltetvei. Az erősebb fertőzöttség teljesítménycsökkenéshez vezet és nyugtalanítja az állatokat. A tolltetvek állandóan a gazdaállaton élnek, ott rakják le petéiket, amelyekből lárvák, majd kifejlett tolltetvek keletkeznek. Táplálékuk mindig biztosítva van és független a külső hatásoktól. A tolltetvek petéi a tollszár alsó részeire tapadnak. A lárvák már 7 nappal később kibújnak és 3 hét elteltével kifejlett tolltetvekké alakulnak. A tolltetvek kb. 2 mm hosszú és 0,3 mm széles élősködők.
A szaporodási képességük hihetetlen: egyetlen nőstény kb. 120 000 petét rak le. Mivel a tolltetvek az egész év folyamán a meleg tollazatban tartózkodnak, fürdessük a galambokat rendszeresen parazitaölő szerekkel, hogy a fertőzöttséget a lehető legalacsonyabb szinten tudjuk tartani. A tolltetvek elleni védekezés a galamboknak sima, csillogó és vízlepergető tollruhát kölcsönöz, amely a kiállításokon történő értékelés és az esővíz lepergetése szempontjából jelentős tényező.

Karcsú galambtetű (Columbicola claviformis) állandóan a gazdamadarakon élnek,azokat sohasem hagyják el. Kis csoportokban fordul elő az evező és farok tollak zászlóin. Világos sárgásbarna színű tetvek,aránylag nagy fejjel és feltűnő rágóval. Rövid toruk középső és utolsó szelvénye összenőtt. Lábuk rövid,mindegyik hasonló méretű és egy pár karomban végződik. Potrohuk lapos,alakja különböző tolltípusokhoz idomult: madarak nyaktollán élő fajok potroha pl. gyöngyalakú míg az evezőtollakon élőké megnyúlt. Két atkafajta fordul elő a galambokon, a madár óvantag (Argas columbarum) és a madártetűatka (Argas persicos). A kifejlődött példányok 8 mm-t is elérhetnek, 5 mm szélesek és 1mm vastagok. A hatlábú rovarokkal szemben négy pár lábbal rendelkeznek. A mai parazitaölő szerek révén rendkívül ritkán fordulnak elő. A higiénikus galambház és a galambház fertőtlenítése a parazitaölő szerekkel a legjobb megelőzési intézkedés, amit tehetünk. Madár óvantagok nagytestű atkák. A hím és a nőstény kevésbé különbözőek bőrük recézett rajta kitinpajzs nincs. Rejtett életmódú,éjjel támadják meg áldozataikat és szívnak vért,lárváik a bőrben tartósan megtapadnak ezért a madarak testén nappal is megtalálhatók. Rendkívül szívósak, táplálék nélkül 1 évig is elélnek. A vérrel jóllakott nőstények a petéiket a rejtekhelyen rakják le, kb. 3 hét múlva petékből kibújó lárvák a madarak bőrébe fúródnak, 5-6 napig megtapadva maradnak,jóllakás után a földre hullanak és alkalmas helyen 8 nap múlva először vedlenek, elsőrendű nimfákká alakulnak és 1-2 órát vért szívnak,két hét után ismételt vedlés után másodrendű nimfákká lesznek,végül vérszívás és újabb vedlés után ivarérett egyedekké válnak. Vörös madártetű atka(Dermanyssus gallinae) A tojás alakú hátrafelé kissé kiszélesedő testű a sárgás szürkétől a vérvörösig változó faj. A fej végén rendszerint szúrócsap van, a háti felület nagy részét kevésbé feltűnő kitin lemez borítja. Minden végtag utolsó ízén karom és ezek között tapadó hártya van. Nappal az ól repedéseiben van,éjjel a madarakra jutva azok vérét szívja.

Rühatkák (Sarcoptidae) - Cnemidocoptes laevis ,Cnemidocoptes gallinae – ásóatkák Apró atkák csökevényesen fejlett rövid végtagokkal. Légzőnyílásaik és tracheáik nincsenek - oxigénfelvétel bőr és béllégzéssel történik. A nőstény 20-100 petét rak ezekből 6 lábú lárva bújik ki amelyből 8 lábú de ivarszerv nélküli nimfa majd teljesen ivarérett rühatka fejlődik ki. A fejlődés tartalma a peterakástól az ivarérettségig ha az állat testmelege éri 4-6 hét. Szájszerkezet szerint ásóatkák. A hámsejtekben rövid meneteket ásnak. Káros hatása mechanikai ingertől kiváltott nyugtalanságban nyilvánul meg (bőrmegvastagodás,meszesedés,stb.). Tollveszteség a hőleadást segíti a nagyfokú hámleválás energiaveszteséggel jár. Horgas tyúktetű (Menocanthus stramineus) fajszám: 600, méret 1-6 mm, táplálkozás: nimfák és imágók élősködők (bőr,toll,vér). Kicsi lapos testű világosbarna külső élősködők nagy fejük háromszög alakú és oldalt a szemük mögé nyúlik. Rágó szájszervük van,petéiket vízben oldhatatlan anyaggal egyenként rögzítik a gazdaállat tollazatára.

A Piret-Mix alkalmazása:

Díszmadarak külső élősködőire a porozó és permet egyaránt használható,a porozószert elsősorban volierek,odvak,fészkek,almok kezelésére használjuk,míg a permetet közvetlenül a madárra és a nehezen elérhető helyekre (sarkok,repedések,rések,párkányok,függőleges felületek,stb.) ajánljuk. Volierek,repdék környékén a szúnyogok és egyéb repülőrovarok távoltartására. Hígítatlan állapotban a tollal ellenkező irányba szórjuk,permetezzük. Megelőzésként (prevenció) fürdetéshez 1-2 kupaknyit használjunk 5l vízhez -fertőzöttségtől függően akár többet is. Két három hetente ismételjük meg a kezelést a visszafertőződés elkerülése érdekében.

Praktikák:

Rühatkák - (Sarcoptidae) - Ásóatkák (Cnemidocoptes laevis, Cnemidocoptes gallinae) elleni kezelés:
a porozószert növényi olajjal tejfölszerűre keverjük mellyel a fertőzött testfelületet bekenjük.

Madaraink védelme a saját védelmünk is!

 

A weboldal tájékoztató jellegű, amely szakirodalmi adatok, felhasználásával készült.

piretmix rovarirtó
piretmix rovarirtó
piretmix rovarirtó
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
menu